Kehoni lähettää minulle viestejä – aistin niitä ja harjoittelen niiden kuuntelemista

Suhde omaan kehoon on meidän tärkein suhde, sanoo Nian kehittäjä Debbie Rosas ja minä allekirjoitan tämän. Kun olen lähtenyt seuraamaan kehoni minulle näyttämää tietä, olen löytänyt itseni ja oppinut hyväksymään itseni juuri sellaisena kuin olen, joka hetki hiukan erilainen.

Liikkumisen (the Nia way) myötä kehoni on rentoutunut, se on enemmän auki, olen juurtuneempi ja tunnen, että olet kaiken kaikkiaan enemmän läsnä itsessäni ja omassa kehossani. Se ei ole tullut hetkessä, mutta pienin askelin viimeisen 12 vuoden ajan. Joskus kehoni on viestittänyt minulle kovaäänisesti: “Sinun tulee vielä lisätä Niaa elämääsi”, “Toi työkeikka ei ole sinua varten”. Välillä keho kuiskaa esimerkiksi: “Tämä ihminen on hyvä elämässäsi, vietä hänen kanssaan aikaa” tai “Vältä tätä ihmistä”.

Kehon viestit ja omat ajatukset, mieli, saattavat olla ristiriidassa. Kuuntelemalla molempia olen tehnyt parhaita päätöksiä elämässäni. Pieniä ja suuria päätöksiä. Keväällä kirjoitin siitä miten olen kasvanut Nia-ohjaajuuteen pikkuhiljaa. Kehoni viestitti valtavan kovaäänisesti, että minun kuuluu ohjata ja jakaa tätä kaikkea iloa mitä Nia tuottaa myös muille. Mieli ei ollut vielä valmis. Nyt ohjaajuus, Nia-ilon jakaminen tunneilla, mutta myös tuntien ulkopuolella -ihan kaikkialla- on mun tapa olla maailmassa, muuttaa sitä hiukan paremmaksi. Nia on minun aktivismia. Se luo merkitystä elämääni. Ja olen lähtenyt tähän kunnioittaen sekä kehoni viestejä että mielen ääniä. Joskus olen myös epäonnistunut kuuntelemisessa. Harjoittelen vielä. Ja se on ihan okei. Minun ei tarvitse olla täydellinen, ei tarvitse osata.

Tänään illalla pääsen liikkumaan Nian kehittäjän Debbie Rosaksen kanssa Dance Pull -workshopissa Helsingissä. Siellä keskitymme nimenomaan tähän: miten voimme oppia kuuntelemaan kehon viestejä tarkemmin ja toimia niiden mukaan? Innolla ja vähän jännittyneellä kauhulla odotan sitä mitä kaikkia viestejä saatan saada jo workshopissa, saati sitten loppuelämäni aikana kun olen taas oppinut kuuntelemaan kehoni viestejä hiukan paremmin.

Debbie on myös tehnyt pienen julkaisun, jonka kautta voit tutustua tarkemmin mitä tämä oikein tarkoittaa ja miten voit itse lähestyä oman kehon viestien kuuntelemista. Voit ladata sen itsellesi täältä.