Oman tieni löytäminen – olen kasvanut Nia-ohjaajuuteen pikkuhiljaa

Oman tien löytäminen ei ole aina helppoa. Monet ovat ihmetelleet erilaisia valintojani tien varrella. Olen kuitenkin oppinut, että itseäni ja omaa intuitiotani kannattaa kuunnella. Kun olen tehnyt niin, olen löytänyt toimivia, kivoja juttuja ja ihania ihmisiä elämääni. 

Nia-ohjaajuuteen kasvaminen

Go your own way

Yksi löytämistä jutuista on ollut Nia. Siitä nautin ja tunsin alusta asti, että olen löytänyt oman juttuni. Ohjaajus ei toisaalta ollut mikään itsestään selvä asia elämässäni – päinvastoin. Lähdin Nia White Belt -koulutuksen oppimaan itsestäni lisää ja nauttimaan rakkaasta lajista. Sanoin ennen sinne lähtemistä, että tulevaisuudessa en halua ohjata. Liikunnan- tai tanssiohjaajan kuva ja oma minäkuvani eivät sopineet millään tavalla yhteen. Viikon aikana sain kuitenkin vahvan tunteen, että haluan ohjata. Se tuli sellaisen session aikana jolloin työstimme chakroja; vartalon keskusta oli meillä fokuksena. Sen jälkeen minä olen ottanut pieniä askelia kohti sitä Nia-ohjaajaa, joka olen tänä päivänä. Viime aikoina olen ihmetellyt sekä itsekseni että ääneen muille miten paljon olenkaan näiden vuosien varrella kehittynyt.

Enkä ole katunut hetkeäkään. Rakastan tätä lajia ja iloitsen kun tanssijat nauttivat ja oppivat itsestään tunneilla. On täydellistä, että saan tehdä sellaista mistä itse nautin ja samalla tarjota nautinnollisia kokemuksia muille.

Menneisyys ja nykyisyys kohtaavat

Viime viikolla ohjasin tunneilla pitkästä aikaa sen biisin, joka oli eka ohjaamani biisi. Samalla ohjasin ensimmäistä kertaa tunnin, jonka olin itse koonnut erillisistä biiseistä ja sain kokemuksesta hyvää palautetta osallistujilta. Ihanasti yhdistyivät ohjaajuuteni ensiaskeleet ja se missä olen juuri tällä hetkellä. Tämän biisilistan tahtiin tanssimme vielä torstaina kun on Etelä-Helsingin tiiviskurssin toinen kerta.

Mitä sinä olet valinnut elämääsi, mikä ei ollut itsestään selvää?

P.S. Chakra-työskentelyä on syksyllä tarjolla itsensä Nia-kehittäjä Debbie Rosaksen ohjauksessa Dance Pull -tapahtumassa Helsingissä. Ilmoittaudu mukaan tähän ainutkertaiseen kokemukseen täällä. Ehkä sinäkin löydät jonkun uuden polun tai saat uuden oivalluksen tanssin kautta!